07/06/15 06:20
(http://pik.bg)

Магистрати и психолози на обучение за детско правосъдие

Магистрати и психолози на обучение за детско правосъдие

Обучение, посветено на правата на децата и специализацията по детско правосъдие у нас ще бъде открито на 6 юли в Националния институт на правосъдието. Форумът е петдневен и ще бъде открит от заместник-министъра на правосъдието Вергиния Мичева. Темата е "Права на децата, специализация по детско правосъдие за професионалисти в България". Той е в рамките на проект "Укрепване на правния и институционалния капацитет на съдебната система в сферата на младежкото правосъдие" по Тематичен фонд "Сигурност" на Българо-швейцарската програма за сътрудничество, който се изпълнява от Министерството на правосъдието. Основните цели на проекта са укрепването на правния и институционалния капацитет на съдебната система в сферата на младежкото правосъдие чрез осигуряването на съдебни процедури, които защитават интересите на детето, както и третирането в съответствие с европейските и международни стандарти на всички деца, които влизат в контакт със съдебната система в България. Бюджетът на проекта е 1 628 340, 00 лв., а срокът за изпълнението му е юни 2016 г.

Обучението се организира от МП, съвместно с Националния институт на правосъдието и Международния институт за правата на детето в Сион, Швейцария. Първата част на модула ще бъде посветена на психологическите аспекти на системата за детско правосъдие. Втората част ще бъде посветена на работата на специализираната полиция за непълнолетни. В обучението ще участват Филип Джафи, професор по психология, директор на Центъра за изследване на правата на децата в Университета на Женева; Ренате Уинтер, международен съдия по младежко правосъдие и член на Комитета по правата на детето; Паола Рива Гапани, директор на Международния институт по права на детето и др. От българска страна ще се включат магистрати, психолози, инспектори "Детска престъпност". Това е вторият от общо три обучителни модула по проект "Укрепване на правния и институционалния капацитет на съдебната система в сферата на младежкото правосъдие" за професионалисти, работещи с деца в конфликт със закона.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване