07/06/15 07:01
(http://www.klassa.bg/)

Меркел и Оланд свикаха среща на евролидерите във вторник

 Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Франсоа Оланд са се разбрали в телефонен разговор за провеждането на извънредна среща на върха на лидерите от ЕС на 7 юли (вторник), съобщи германският вестник Frankfurter Allgemeine Zeitung, позовавайки се на съобщение от представител на Бундестага, предаде "Фокус".


„Ситуацията около Гърция ще бъде разгледана на извънредно заседание на Еврогрупата, но ако то не бъде достатъчно, за да бъде прието решение, ще бъде необходимо да се свика и извънредно заседание на Европейския съвет“, обяснява източникът на вестника. 

 

Берлин изглежда ще втвърди позицията си спрямо Атина, съобщава АФП. 

Германският министър на икономиката Зигмар Габриел заяви в неделя, че е трудно да си представи по-нататъшни преговори с Гърция след резултатите от референдума.

 

"Гръцкият премиер Алексис Ципрас прекъсна последните мостове между неговата страна и Европа", добави заместник-канцлерът в правителството на Ангела Меркел в интервю за "Тагесшпигел", което ще бъде публикувано в понеделник. "След отказа от правилата на играта в еврозоната, който бе даден чрез гласуването с "не", преговорите за програмите за милиардна помощ изглеждат трудно представими".

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване