07/06/15 06:00
(http://www.klassa.bg/)

Обама отива в Кения, баба да му сготви

 Американският президент Барак Обама се готви за посещение в Кения – родината на баща му. Неговата баба Сара отсега се закани, че ще му сготви традиционни ястия, щом пристигне, съобщава британският всекидневник „Дейли мейл”.

 

„Относно това какво ще сготвя на Барак по време на посещението му - ще приготвя всички възможни традиционни ястия”, заяви мама Сара. Тя ще нахрани внука си с

 

манджи с риба, пилешко и царевична каша

 

„Няма значение дали Барак е сенатор или президент. Ще яде това, което му приготвя”, добави тя пред британският вестник.

 

Мама Сара е третата жена на дядото на Обама по бащина линия Онянго Обама. Тя живее в малкото село Когело в Западна Кения, където има още много роднини на американския президент, уточнява „Дейли мейл”.

 

Тя каза още, че е помолила президента да посети Когело, за да почете гроба на баща си, но все още не е ясно дали той предвижда да пътува извън столицата Найроби.

 

Бащата на Обама е от същото село и е израснал там, преди да замине за чужбина, за да учи, и да срещне майка му в Хавай. Въпреки че мама Сара не е кръвна роднина на президента, той я нарича „баба” и я е посещавал няколко пъти досега.

 

Обама не е посещавал родината на баща си от 2009 година.

 

Междувременно руският президент Владимир Путин заяви, че отношенията между САЩ и Русия са ключът към международната сигурност, и

 

призова за диалог, основан на равенство и уважение

 

предаде агенция Франс прес.

 

Отношенията между двете страни “са ключов фактор за гарантиране на стабилността и сигурността на света въпреки сегашните различия”, написа руският президент в послание, адресирано до колегата му Барак Обама по случай Деня на независимостта на САЩ.

 

“Русия и САЩ са способни да намерят решения на най-трудните международни проблеми и да се противопоставят на всички заплахи и предизвикателства в света”, написа Путин в телеграмата, публикувана от Кремъл.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване