07/06/15 06:11
(http://www.klassa.bg/)

Руска капсула ще се скачи с международната станция

 След поредица от провалени мисии за доставка, руска капсула с провизии за екипажа трябва да се скачи с Международната орбитална станция в неделя, пише CNN.
Неназованата ракета излетя от космодрума в Байконур в Казахстан в петък. Тя носи повече от три тона гориво, храна, вода, кислород и други необходими за оцеляването на космонавтите провизии на борда.
Въпреки че подобни мисии се смятат за рутинни, няколко предишни опита за доставка се провалиха, което прави този особено важен. В края на юни, безпилотната ракета Space X избухна малко след излитането си от космодрума Кейп Канаверал във Флорида. На борда му имаше скафандри, инсталация за филтриране на вода, провизии, храна, вода и експериментална технология. Все още не е ясно каква е причината за експлозията, но се води федерално разследване.
Трима космонавти – двама руснаци и един американец, очакват доставката. По данни на НАСА, те имат достатъчно провизии да оцелеят до октомври, дори и новата пратка да не успее да стигне до международната станция. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване