07/06/15 06:06
(http://www.klassa.bg/)

Удрят ни горещини до 39 градуса

 До 39 градуса по Целзий ще достигнат температурите в някои от най-южните райони на страната в сряда и четвъртък. Това показва прогнозата на НИМХ при БАН.

 

Във вторник и в сряда ще бъде слънчево, през първия ден над планините с незначителна купеста облачност. Ще се установи горещо време с максимални температури в сряда между 32 и 37 градуса.

 

Над по-голямата част от страната днес ще е слънчево, като след обяд главно над източните райони ще се развива купеста облачност и на места ще има слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб северен вятър. Температурите ще се повишат и максималните ще са между 28 и 33 градуса. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца, но слабо ще се понижи.

 

По Черноморието облачността ще е променлива, на отделни места със слаби превалявания. Ще духа слаб до умерен предимно северен вятър. Максималните температури ще са 24-26 градуса.

 

Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Температурата на морската вода е 22-24 градуса.

 

Над планините ще е предимно слънчево. Максималната температура на 1200 метра надморска височина ще е 23 градуса, а на 2000 метра - около 14 градуса.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване