07/06/15 15:36
(http://pik.bg)

Цветанов: Нямам спомен Искров да е бил налаган

Цветанов: Нямам спомен Искров да е бил налаган

Нямам спомен да е бил налаган Иван Искров. Така Цветан Цветанов коментира днешното изказване на бившия финансов министър на ГЕРБ Симеон Дянков, че изборът на Иван Искров за управител на БНБ е бил наложен отвън.

"В днешните условия, в които предстои изборът за шеф на БНБ сме направили възможно най-прозрачната процедура. Всички кандидати минаха през почти всички парламентарни групи, за да може да направим правилен избор в пленарна зала и всяка ПГ да има вече формирано внимание за всеки кандидат и качествата му. Подготвяме се за най-демократичен избор за шеф на БНБ", каза той. Цветанов заяви, че през 2009 г., когато ГЕРБ влязла в управленски мандат, състоянието на държавата не било никак добро.

"Бяхме още в последствията от тежката финансова- икономическа криза от 2008 г. Ако изборът беше през 2010 г. може би щеше да бъде предложена на НС съвсем друга номинация за шеф на БНБ. 2009 г. сме взели, може би, най-разумното решене за избор на шеф на БНБ, заедно с търсенето на широката подкрепа в тогавашния НС", каза Цветанов. За него било по-важно да се чертае бъдещето и да се направи правилният избор. Той коментира още, че от ГЕРБ говорили с конституционалисти и юристи, и нямало нарушаване на процедурата за избор на управител на БНБ, и тя щяла да бъде спазена.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване