07/06/15 15:00
(http://pik.bg)

Юбер България ще обжалва решението на КЗК

Юбер България ще обжалва решението на КЗК

"UBER България ще обжалва решението на КЗК по жалбата, частично внесена срещу компанията от таксиметрова компания с цел да се ограничи конкуренцията и правото на избор на гражданите".

Това заявява генералният мениджър на Uber България Димитър Радуков във връзка със санкцията, наложена на компанията от КЗК. Алтернативните видове транспорт като споделеното пътуване предлагат повече избор, което е добре за потребителите – конкуренцията винаги допринася за по-ниски цени и по-качествени услуги. Националните органи по конкуренцията в Европа, включително в Германия, Франция, Италия, Норвегия, Дания и Финландия, публично подкрепиха полезността на алтернативните форми на транспорт като Uber.

Същевременно, съдилищата в други европейски държави, последно в Швейцария, отхвърлиха искове за нелоялна конкуренция на таксиметрови компании. "Десетки хиляди граждани използват UberХ за да споделят пътуванията си по сигурен, удобен и достъпен начин в София и ние оставаме посветени на стремежа си да им осигурим услугата, която те искат", заяви генералният мениджър на Uber България Димитър Радуков.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване