07/08/15 06:22
(http://www.klassa.bg/)

Mercedes-Benz GLE е преработената версия на третото поколение ML

 Ако търсите модела ML или M-клас в гамата на луксозната марка Mercedes-Benz няма да го намерите. И не се тревожете – няма го не защото е спрян от производство, а защото вече има ново име. Най-продаваният всъдеход на марката вече се нарича GLE, а новото име дойде като част от програмата на германския производител за по-логично наименование на моделите. На външен вид новият Mercedes GLE изглежда значително по-добре от предшественика си, отличава се с по-високо ниво на оборудване, но запазва цените си. Клиентите вече могат да поръчват Mercedes GLE с включен пакет Premium, който дава голямо ценово предимство, а доставките започват през август.

 

Основни акценти в новия Mercedes GLE са променения дизайн на предна и задна броня и многобройните подобрения по системите за управление и намаляването на вредните емисии. Спрямо предходната версия, средният разход на гориво и емисии СО2 за целия набор от двигатели са намалени със 17%. За пръв път в своята история Mercedes-Benz предлага и хибриден високопроходим модел - GLE 500e 4Matic, който комбинира водеща енергийна ефективност с динамично пътно поведение. С обновения модел се подобряват и показателите на разход на гориво на 4-цилиндровия агрегат в модела GLE 250d. И двете дизелови модификации GLE 250d и GLE 350d са снабдени с новата високотехнологична 9-степенна автоматична скоростна кутия 9G-Tronic. Най-бързият стандартен модел е бензиновият GLE 500 4Matic V8. За тези, които държат да имат едновременно мощен и луксозен всъдеход, се предлагат двете модификации от Mercedes-AMG - GLE 63 4Matic и GLE 63S 4Matic. Запазват се цените познати от предходния модел, като някой модификации са по-евтини, но при по-богато оборудване. За българския пазар се запазват пакетите „Premium“ и „Premium AMG”.

 

Широкият диапазон в стандартното оборудване на новия Mercedes GLE залага на успешния предходен модел, но е обогатен с допълнителни системи като асистент при страничен вятър и асистента за предупреждение при опасност от сблъсък, включително адаптивен спирачен асистент. Част от стандартното оборудване е системата Старт/стоп, както и контролерът на средната конзола, обновеният мултифункционален волан и мултимедийната система с интегриран мултифункционален дисплей и Интернет. Високото стандартно оборудване може да бъде допълнено с няколко атрактивни пакети, в които са комбинирани асистиращи системи в помощ на водача и за предпазване на пътниците, спирачка с функция за разпознаване на пешеходци, асистент за кръстовища, активен асистент за мъртвата зона и за лентата на движение и др. В пакета за паркиране са включени камери за създаване на 360-градусов обзор и активен паркинг асистент, благодарение на който автомобилът паркира сам, гарантира идеална видимост и безпроблемно автономно маневриране. За GLE е предвидена екстериорната линия AMG, която придава на всъдехода по-динамично и атлетично излъчване, като включва специфични спортни предна и задна брони и 20-инчови алуминиеви джанти. За любителите на още по-специалните изпълнения, този пакет може да се комбинира с пакет „Нощ“, при който ламелите на радиаторната решетка са с черна гланцова рамка, а корпусите на външните огледала и лайсните около страничните стъкла са с черно лаково покритие. 20-инчовите алуминиеви джанти са лакирани в черен гланц. Отвътре линията AMG се отличава със спортни седалки в синтетична кожа или напа, педали от полирана стомана, мултифункционален волан и инструментално табло със спортен циферблат. Спортните модификации AMG GLE 63 и GLE 63S предлагат най-високото качество и ексклузивност. Неповторима атмосфера в интериора придават фини материи материали, първокласна ръчна изработка и изключителна прецизност на сглобката.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване