07/08/15 06:51
(http://www.klassa.bg/)

Банките у нас са стабилни въпреки Гърция

 В България са взети всички необходими мерки, за да има сигурност на банковия сектор, независимо от развоя на събитията в Гърция. Това уверение дал премиерът Бойко Борисов пред председателя на Европейския съвет Доналд Туск, с когото провел телефонен разговор в понеделник късно вечерта. Двамата обсъдили развитието на ситуацията в южната ни съседка след проведения там референдум. Борисов подчертал политическата и финансова стабилност в нашата страна, а Туск потвърдил напълно адекватните и предвидливи действия на българското правителство и апелирал хората да не се поддават на спекулации по темата. Председателят на Европейския съвет благодарил на Борисов за подкрепата, която България оказва в региона.

 

Нашият премиер изтъкнал от своя страна, че стабилността на ЕС и на еврозонотата е от първостепенно значение. Той изразил надежда, че европейските срещи на високо равнище ще дадат нова възможност за намиране на решение, което да бъде приемливо както за страните от еврозоната, така и за всички държави-членки на ЕС. Борисов отбелязал още, че Гърция е непосредствен съсед и близък партньор на България в ЕС и за страната ни е важно тя да постигне икономическа и финансова стабилност. Премиерът посочил още пред Туск, че е необходимо всички страни да проявят отговорност и реализъм и да не се всява излишно смут в европейските лидери.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване