07/08/15 17:53
(http://pik.bg)

БСП в Кърджали поиска подкрепа от ГЕРБ за референдума

БСП в Кърджали поиска подкрепа от ГЕРБ за референдума

БСП в Кърджали търси подкрепата на ГЕРБ за идеята си за референдум, който да обособи града в самостоятелна община. Областният лидер на социалистите Георги Кючуков се срещна днес с председателя на групата съветници от ГЕРБ Кольо Ангелов и обсъдиха предложението за провеждане на референдума.

То бе внесено от Кючуков преди дни при председателя на Общинския съвет Раиф Мустафа и се очаква да влезе в дневния ред на предстоящото заседание. За да стане това обаче и да бъде подложено на гласуване, е необходима подкрепата най-малко на 1/5 от съветниците. Групата на БСП в местния парламент е едва от 6 души, а се изискват 9 подписа. ГЕРБ разполага с 9 общински съветници, председателят на групата е поел ангажимента в петък на свое съвещание да разгледат предложението и да решат дали ще го подкрепят или не. Ако отговорът от ГЕРБ е положителен, предложението може да стане част от дневния ред на сесията на Общинския съвет, която е насрочена за 25 юли. Тогава съветниците ще трябва да гласуват дали да бъде проведе референдум за обособяването на град Кърджали в самостоятелна община. При отрицателен вот законът дава право да започне подписка сред жителите на Кърджали. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване