07/08/15 06:28
(http://www.klassa.bg/)

Гришо напусна треньора си

 Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров се раздели с треньора си Роджър Рашийд, под чието ръководство спечели всичките си четири титли от турнири на АТР.

 

“След дълъг размисъл взех решение да прекратя работните ни отношения с Роджър. Постигнахме много заедно и му желая всичко хубаво занапред. Искам

 

да му благодаря за усърдната работа

 

и подкрепата му през последните две години”, написа Димитров на страницата си в „Туитър”.

 

Григор обяви, че започва да тренира с именития австралиец на 7 октомври 2013 г. в профила си във „Фейсбук”. Още в първата седмица на тяхното сътрудничество хасковлията спечели дебютния си трофей в Стокхолм.

 

Следващата година дойдоха титлите в Акапулко, Букурещ и Куинс Клъб, както и историческия за България полуфинал на „Уимбълдън”, последван от рекордно осмо място в световната ранглиста.

 

Настоящият сезон обаче регистрира огромен спад в играта на Димитров, като той все пак записа два полуфинала в Бризбейн и Истанбул.

 

Отпадането му в първия или втория кръг на турнири от Тура обаче бяха по-често срещано явление, а решението за смяна на треньора дойде след разочароващото му елиминиране в третия кръг на тазгодишния „Уимбълдън”.

 

Като фаворит за поста на Рашийд се сочи Пол Анакон, който е работил с Пийт Сампрас и Роже Федерер.

 

Григор е сред елитните тенисисти,

 

сменили най-много наставници

 

Той е работил с Петер Лундгрен и Питър Мак-намара, докато беше част от академията “Муратоглу” в Париж и с Микаел Тил-стрьом по време на престоя му в академия “Good to Great” в Стокхолм, преди да започне сътрудничеството му с Роджър Рашийд.

 

Самият австралийски специалист също коментира раздялата с българина. Рашийд сподели, че приема решението на Гришо и му пожелава всичко най-добро.

 

„След като прекарахме вълнуващ и успешен период заедно, Григор Димитров реши да разделим пътищата си. Наистина се наслаждавах на работата си с него и с удоволствие му предложих платформата си. Уважавам решението му и му желая единствено и само успехи. Нека постигне целите си и наистина се нареди сред най-високите ешелони в света на тениса”, написа Рашийд в профила си в една от социалните мрежи.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване