07/08/15 14:23
(http://pik.bg)

Кунева: Вярвам, че ДАНС предприема мерки по публикацията на "Ди Велт"

Кунева: Вярвам, че ДАНС предприема мерки по публикацията на "Ди Велт"

В тази война, която се води с Ислямска държава, всички трябва да бъдем изключително бдителни. ДАНС и останалите партньорски служби правят максималното.

Това заяви пред БГНЕС вицепремиерът Меглена Кунева, която оглавява и Националния съвет по антикорупционни политики. Кунева бе помолена да отговори на въпроса какви мерки предприема правителството относно публикацията на немското издание "Ди Велт", в която се твърди, че джихадисти от Ислямска държава се снабдяват с паспорти от България.

"Убедена съм, че немските служби знаят добре за това. Непрекъсната бдителност, правят се проверки и всичко, което трябва да се направи в България ще бъде направено", каза тя. Дали тече проверка по този конкретен казус, Кунева посочи, че "при всички случаи това се разглежда". "Това е изцяло в правомощията на ДАНС и съм сигурна, че те си вършат работата с голяма настойчивост", допълни вицепремиерът. Относно това дали въпросът е обсъден на правителствено ниво, Кунева посочи, че тя не е говорител на правителството. "Убедена съм в много силната професионална и водеща роля, която има ДАНС. Още повече, че по въпроси за сигурността при премиера се прави специално заседание всяка сряда. Всички сме много ангажирани", увери Меглена Кунева.

В публикацията на авторитетното германско издание се казваше още и , че "България има сериозен проблем с корупцията до най-високите ръководни нива". "Българската мафия е силен властови фактор в страната. Неин специалитет са търговията с оръжие и наркотици, проституцията и търговията с хора. Ислямска държава се снабдява с паспорти от българската мафия", твръди още "Ди Велт". 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване