07/08/15 05:06
(http://pik.bg)

Кунева не разбира защо не се приеха промените в конституцията

Кунева не разбира защо не се приеха промените в конституцията

Не разбирам защо не подкрепят предложенията за промени в конституцията след като стратегията за съдебната реформа беше подкрепена. В тази стратегия тези елементи бяха влезли. Това заяви на брифинг в Министерски съвет вицепремиерът Меглена Кунева, попитана кой саботира промените в конституцията.

Трябва с по-малко предразсъдъци, повече готовност за диалог да се търси решението. Никога не е добра идея да напуснеш преговорите, убедена е Кунева. "Не искам да употребявам думата саботаж. Никой не може да се държи като Ципрас. Не можеш да напуснеш масата на преговорите. Ще преговаряме докато имаме резултати. Стъпка по стъпка трябва да убедим колегите си. Затова подписахме коалиционно споразумение, затова имаме мнозинство на, което да разчитаме, за да може тези неща да се случат", коментира вицепремиерът.

Тя озадачено запита какъв е предметът на спора за конституцията? "Ние искаме ли да има съдебна реформа, върховенство на закона? Всички казват "да". Някой против ли е разделянето на ВСС - не. Тогава къде е проблемът, зададе въпроси Кунева. Според нея се минава в някакви правно-технически спорове, а това, което трябвало да се извърши в парламента е политически акт. Гласуването на конституцията е политически акт, допълни Меглена Кунева.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване