07/08/15 06:31
(http://www.klassa.bg/)

Отнеха на Мейуедър пояса от Мача на века

 Световната боксова организация (WBO) отне титлата на Флойд Мейуедър в полусредна категория (до 66,59 кг), която той защити в Мача на века срещу Мани Пакяо на 2 май. Решението беше взето защото

 

американецът държи и друга титла

 

на организацията в първа средна категория (до 69,762 кг), което противоречи на правилника. Мейуедър трябваше да се откаже от едната до 3 юли, но не го направи. Прекият повод за отнемането на този пояс обаче е, че той трябваше да плати на WBO $200 000, за да се бие за него срещу филипинеца, но не го направи до петък, когато изтече срока.

 

Куриозът е, че Флойд Мейеуедър, който е най-богатият спортист в света, спечели от мача с Пакяо общо над $250 млн. с парите от телевизионните права и рекламите. Но май му се досвидя да се бръкне за дребни, въпреки че хвърля милиони за глезотии като коли, самолети, партита с гърли и какво ли не. След като беше обявен за шампион, той каза, че ще се откаже от своите пояси, за да даде шанс на млади боксьори да се изявят в боеве за тях. Така обаче и не уточни кога ще го направи.

 

След решението на WBO за носител на титлата в категория полусредна ще бъде обявен друг американеца – Тимъти Брадли, на базата на победата си наскоро над Джеси Варгас. За да се избави от статута на „временен шампион” Брадли трябва да проведе задължителна защита до 21 ноември срещу сънародника си Садам Али и при победа ще стане официален носител на този пояс. Този бой може да е в Дубай, уточни промоутърът Боб Арум. До момента Брадли беше първи претендент за него, а Али е №2 в ранглистата на WBO.

 

Междувременно се разрази голям скандал с търга за провеждането на мача между шампиона в тежка категория на WBA, WBO, IBF и IBO Владимир Кличко и претендента Тайсън Фюри. Наддаването беше в понеделник в Панама и в последния момент на него влетя промоутърът Владимир Хрюнов. Той обяви, че споразумението за боя на 24 септември в Дюселдорф (Гер) е било

 

постигнато

 

24 мин. преди крайния срок

 

Така от участие са били лишени и британците Еди Хърн и Франк Уорън. Хрюнов обясни, че бил готов за плати $18,24 млн. за провеждането на този бой в столицата на Чечня Грозний. Тази сума е доста по-висока от договорената.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване