07/08/15 12:10
(http://pik.bg)

Съд обяви за починал връстник на Освобождението

Съд обяви за починал връстник на Освобождението

Районният съд в Лом излезе с решение, с което обявява за починал Димитър Иванов от село Якимово, роден в годината на Освобождението - 1878 г.

Близо век и половина човекът по документи се водел жив и имал права като всички граждани на България.

Делото за обявяването на смъртта на Иванов, известен в Якимово като Близнашки, е заведено от негови наследници, съобщи БТА.

През миналата година те се опитали да разпределят помежду си наследствени имоти, но се оказало, че по документи дядо Димитър още е жив и е собственик на въпросните имоти, макар и на 137 години.

Според роднините, Димитър Иванов - Близнашки е в неизвестност от 14 септември 1916 година. Тогава той бил войник и участвал в Първата световна война. За последно е забелязан при град Чеган, където неговия полк водел сражения. Предполага се, че Димитър Иванов е загинал в битките, но смъртен акт не е издаден и документално той е жив до юли 2015 година.

Ако решението на Районният съд в Лом не бъде обжалвано, след две седмици 137-годишният Димитър Иванов ще бъде заличен от списъка на живите българи.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване