07/08/15 18:15
(http://pik.bg)

Цвета Караянчева: Наблюдава се наплив от гърци в Кърджали с цел покупки

Цвета Караянчева: Наблюдава се наплив от гърци в Кърджали с цел покупки

В последните няколко седмици се наблюдава наплив на гърци на територията на област Кърджали, основно с цел покупки. Това каза Цвета Караянчева народен представител от ПГ на ГЕРБ избран от област Кърджали, предаде "Фокус".

Тя посочи, че засега не може да каже точната статистика за това как се отразява кризата в Гърция на туризма и бизнеса в област Кърджали.

„Забелязва се в по граничните общини, като Кирково, че много от гръцкото население пазарува хранителни продукти, строителни материали и бензин”, каза депутатът. Караянчева обясни, че още преди няколко месеца преди да стане толкова тежко за южната ни съседка, хората от Гърция са започнали да пазаруват в област Кърджали и те според нея, не са били туристи, а хора, които са идвали да посещават големите търговски вериги.

„Сега интереса се е засилил, защото коментират, че в България цените и на хранителните продукти, и на строителните материали, и на бензина са много по-ниски отколкото в Гърция”, коментира Цвета Караянчева.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване