07/28/15 10:46
(http://pik.bg)

2100 деца са настанени в приемни семейства у нас

2100 деца са настанени в приемни семейства у нас

На нетрадиционна вечеря тази вечер децата от приемни семейства ще покажат своите кулинарни умения и ще изразят благодарността си към партньори и дарители, които помагат за развитието на приемната грижа в България. По време на вечерята, хората, които присъстват ще могат да чуят техните истории, мечти и идеи, които често остават неразказани.

"Всяко едно дете трябва да има равен шанс в живота, за съжаление обаче не така и една от основните причини да има приемни родители е да им дадат такъв шанс. В момента приемните семейства у нас са 1400, а децата, настанени в тях, са около 2100.", каза за БНР Мирослав Долапчиев – председател на Националната асоциация „Приемна грижа“.

"Това в никакъв случай не е достатъчно. Като имаме предвид, че всяка година в България се изоставят по около 2000 и повече деца. На фона на домовете , които има, родителите са напълно недостатъчни. Няма и желаещи. По-неприятното е, което се вижда като тенденция през последните години, че не се инвестира в развитието на приемните родители", допълни той.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване