07/28/15 15:45
(http://www.dnevnik.bg/)

Борисов: Разбрахме се с кмета Рейзи да махнат оградата на "Алепу" и да сложат спасители


В момента служители на община Созопол премахват оградата, поставена миналата събота на стария път за Приморско. Това каза току-що за Дневник пресаташето на общинската администрация Петя Димитрова.

"Нужно ни е време. Не може да стане веднага. Няма как Бойко Борисов да напише във фейсбук, че е говорил с кмета на Созопол и оградата вече да я няма", каза тя.

Преди по-малко от половин час премиерът Бойко Борисов публикува статус във фейсбук, който гласи: "Току-що разговарях с кмета на Созопол Панайот Рейзи. Увери ме, че до 30 минути оградата на пътя Созопол-Приморско ще бъде премахната. Кметът е мотивирал действията с това, че плажът е неохраняем и се разбрахме да осигурим няколко спасителни поста, за да могат почиващите спокойно да се наслаждават на почивката си".

"Не е тайна, премиерът ми се обади, по-точно аз му звъннах, каза Рейзи. Той каза "аз също съм на мнение да ги махнеш". Казах "добре, махам ги" и това е".

Кметът на Созопол уточни, че маха оградата "защото е преценил".

"Ще сложиме сега едни хубави ограничителни знаци да карат с по 20 км. там, ще сложиме едни знаци да забраниме паркиране и спиране и от двете страни, ще контролираме по цял ден там, кой отива да се къпе и кой не отива и на есен ще седнем да го разгледаме по-подробно участъка, ще направим едно обществено обсъждане и на него ще поканим всички еколози и всички медии и да се разберем, какво да се случва в една защитена територия", каза Панайот Рейзи.

Според него задържението да се контролира паркирането на кемпери и каравани върху дюни и крайбрежната пясъчна ивица е изключително и само на държавата. "В това число влизат и Областната управа в Бургас, и екологията, и МРРБ - всички!", каза Рейзи.

Подробности очаквайте по-късно на

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване