07/28/15 17:01
(http://pik.bg)

Инж. Дамян Дамянов: Около 100 декара дъбова гора горят край град Бобошево

Инж. Дамян Дамянов: Около 100 декара дъбова гора горят край град Бобошево

Около 100 декара дъбова гора горят край град Бобошево. Това каза за "Фокус" директорът на Югозападно държавно предприятие инженер Дамян Дамянов.

„Пожарът е от дясната страна на град Бобошево. Вижда се и от главен път Е-79”, уточни той. „Там има един югоизточен склон, на който в момента горят около 100 дка, основно дъбова гора с малко участие и на черен бор”, допълни инж. Дамянов.

„На място вече има 5 екипа от пожарната, 20 горски служители на Югозападното предприятие и специализиран автомобил на Горско стопанство „Дупница”. Очаква се да пристигнат и булдозер и водоноски, които ще помогнат за заливането на горящия участък”, информира инж. Дамянов. Той заяви, че няма опасност за населените места в близост до пожара и районът е обезопасен.

По думите му, най-вероятната причина за възникване на пожара отново е човешко безхаберие. „В дясно от това място има земеделски ниви, най-вероятно те са ожънати и е запалено стърнище”, обясни инж. Дамянов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване