07/28/15 17:55
(http://pik.bg)

Момчилград събра емигранти от цял свят

Момчилград събра емигранти от цял свят

С три спортни турнира започна програмата на шестата международна среща "Момчилград завинаги в сърцето ми", проявите са до събота.

Занаятчии от Момчилград, Кърджали и Златоград показаха уменията си на изложение в градския парк. Грънчари, кожухари, тъкачи, обущари, семерджии и часовникари демонстрираха изработка на най-различни изделия в импровизирани работилници на открито. Не липсваха и кулинарни изкушения за десетките гости на празника. Идеята на организаторите бе да покажат бита на момчилградчани през годините, както и традициите, които спазват, независимо колко далеч са от родното си място, заяви кметът Акиф Акиф. Той самият познава емигрантството, но носталгията по родния град го принудила след по-малко от 2 г. в Швеция да се завърне със семейството си.

Спортните прояви включваха състезания по билярд, джага и дартс. Победителите в трите турнира бяха наградени от община Момчилград. Програмата за деня започна с концерт на участниците в Балканския фестивал на турския фолклор. За тази вечер са предвидени турнир по тенис на корт, както и спектакъла "Бояджията" на гостуващия театър от Кърджали. Утре в спортната зала "Родопи" започва международен турнир по тенис на маса. Вечерта ще бъде посветена на децата на Момчилград с Фейс-арт, рисунки на асфалт, в компанията на клоун и прожекция на детски филми, както и конкурс за мини мис и мистър на града.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване