07/28/15 07:31
(http://www.klassa.bg/)

Москва създава армия от идеологически правилни певци

В Русия замислят създаването на патриотично-музикален холдинг, който ще подготвя „идеологически правилно настроени естрадни кумири”, информира вчера в. „Ведомости”. С подобно предложение към президента Владимир Путин се обърнаха продуцентът на група „Земляне” и основател на фонда „Федерация” Владимир Кисельов и ръководителката на „Руската медия група” Олга Плаксина.В писмото си до държавния глава те пишат, че холдингът, който ще кове поп идоли патриоти, може да бъде създаден на базата на „Руската медийна група” и на няколко тв канала, собственост на компанията „Кремъл медия”. Изданието допълва, че писмото на двамата продуценти вече е резолирано от Путин и е изпратено за разглеждане от ръководителя на администрацията на президента Вячеслав Володин. От Управлението на делата на държавния глава засега са решили да не съдействат на проекта, но заявяват, че държавата е готова да  помогнеако творците искат да се обединят в единна патриотична платформа, информира Лента.ру. Най-вероятно главен координационен център на новия холдинг ще стане „Госконцерт”, а негови партньори - тв каналите „Муз тв”, Bridge TV, RuSong и Russian Travel Guide.Междувременно вчера руският централен печат помести подробности около промените в руската морска доктрина. В. “Росийская газета” отбелязва акцентите върху развитието на атлантическото и арктическото направление, както и изграждането на съюзнически отношения с Индия и Китай. Документът се появи след съвещанието на Путин с висши военни в Балтийск, Калининградска област, пише московският официоз. Там върховният главнокомандващ прие парад по случай Деня на руския военноморски флот. Вицепремиерът Дмитрий Рогозин свързва промените в морската доктрина с “доста активното развитие” на НАТО и “доближаването” на пакта до границите на Русия. Това “безспорно среща отговор” от страна на Москва, подчертава той. Втори момент според него е връщането на Крим и Севастопол в състава на Русия, което налага мерки за спешното интегриране на двата нови субекта във федералната икономика. Според текста Русия трябва да осигури транспортна достъпност на полуострова, пояснява “Комерсант”. По повод Арктика Рогозин изтъква нарасналото значение на Северния морски път и започналия в Русия строеж на нов атомен флот от ледоразбивачи“Освен това Арктика за нас е свободен излаз на Атлантическия и Тихия океан, неограничен от нищо. Естествено, и самото богатство на континенталния шелф”, обяснява руският вицепремиер. В заключение се казва, че Русия смята “решително и твърдо” да укрепва позициите си в Световния океан, отбелязва “Комерсант”. “Дългосрочната задача в Атлантическия океан е там да бъде осигурено достатъчно военноморско присъствие на Русия”, пише вестникът. Програмата за въоръжаване до 2020 г. предвижда ВМС да получат 8 ракетни стратегически подводници тип “Борей”, 8 многоцелеви атомни подводници тип “Ясен”, 14 различни фрегати и 35 корвети, 6 малки ракетни кораба и 6 големи десантни кораба.
Криминализират казармата в чужбина
Депутатът Евгений Фьодоров от партията на властта “Единна Русия” предлага да се въведат криминални присъди за служба на руски граждани във войските на държави, налагащи санкции на Русия, пише “Известия”. Законодателят планира това да се изравни с престъплението държавна измяна. Според парламентариста службата в чужда армия трябва да бъде наказвана с до 10 години затвор. Ако законът бъде приет, той ще застраши предимно гражданите на Русия, които служат в армията на САЩ и във френския Чуждестранен легион, добавя “Известия”.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване