07/28/15 09:30
(http://pik.bg)

От "Маринела" отговориха за смъртта в хотела им

От "Маринела" отговориха за смъртта в хотела им

От "Маринела" излязоха със становище относно казуса със смъртта на 31-годишен мъж в хотела им.  

Ето писмото им без редакторска намеса: 


"Обръщам
е се към Вас по повод преразказаната в Агенция ПИК публикация от вестник „Всеки ден” със заглавие „Крият смърт в „Кемпински” от 27 юли 2015 г. Заглавието и твърденията в цитираната от ПИК публикация са неверни и подвеждащи читателите. 

Надзаглавието на „Всеки ден”: „Погребаха тихомълком млад мъж”. Починалият на територията на хотела И.Г. , на 34 години, още не е погребан, тъй като тялото не е освободено от Института по съдебна медицина, както научихме от майката и приятелката на починалия мъж. Ръководството на хотел „Маринела” веднага поднесе съболезнования на семейството и му предостави парична помощ . 

Заглавието на „Всеки ден”:  „Крият смърт в „Кемпински”. Тъй като се отнася до смъртен случай на обществено място, както е по закон, се води следствие и никой няма право да изнася и да коментира каквато и да било информация, освен следствието и прокуратурата. Това е причината да няма официално съобщение от хотел Маринела, за което бяхме изрично предупредени от органите на реда.

Подзаглавието на „Всеки ден”31 годишен работник загина от токов удар, представят инцидента за инфаркт.” На близките на починалия мъж още не е предоставен официален смъртен акт и поради тази причина никой още не може да обяви официално причините за смъртта. Не го правим и ние. До нас достигна неофициална информация, че смъртта на И.Г. е причинена от тежка сърдечна недостатъчност, предизвикала мозъчни и белодробни отоци. Доколкото разбрахме от близките на И.Г. младият мъж е бил на сериозно медикаментозно лечение.

Според нашето проучване, на младия мъж му е прилошало, неговите колеги са му помогнали да слезе от работната маса, като междувременно служителка на хотела е позвънила на „Бърза помощ. Когато е пристигнала линейката, лекарят е констатирал, че младият мъж е починал, поради което са предприети всички предвидени в закона процедури и уведомяване на съответните органи.

Скоро след това в хотела са пристигнали разследващи полицаи и следовател от Софийска градска прокуратура. Те веднага са започнали следствени действия по случая. Били са направени съответните замервания и е установено, че електрическата инсталация не е била под напрежение. 

„Всеки ден”: ”Основното в случая е, че голяма част от строителите са работели без договор, каквато е масовата практика.” Това е невярно! Хотел Маринела възлага извършването на ремонтни дейности, като сключва съответните договори с физически и юридически лица.

„Всеки ден”: Бившият Кемпински от няколко седмици е обект на обществено възмущение заради изкоренените японски вишни, които бяха премахнати от новите собственици, за да правят виенска сладкарница.” И това е невярно! На 18 юли от ръководството на хотел „Маринела” беше изпратено до медиите и широко отразено прессъобщение, в което се уточнява следното: става дума само за едно дърво, което не е изкоренено ,а само преместено под надзора на агрономи, за да не пострада при предстоящия ремонт, извършван от наемател на хотела. По Нова ТВ и в други медии беше показана  преместената във вътрешната японска градина вишна, след успешното й присаждане. Освен това беше показана и новозасадена вишна, както и други различни видове дръвчета и храсти, които бяха засадени след поемането на хотела от новите собственици."

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване