07/28/15 18:14
(http://pik.bg)

Стефан Кенoв: Референдумът ще е само за електронно и дистанционно гласуване заради неправилно формулирани други два въпроса от президента.

Стефан Кенoв: Референдумът ще е само за електронно и дистанционно гласуване заради неправилно формулирани други два въпроса от президента.

В партия „Български демократичен център“ винаги сме имали ясна и последователна политика що се отнася до въвеждането на гласуване дистанционно и по електронен път. След като се оказва, че е невъзможно българската държава да осигури възможност българите в чужбина фактически  да упражнят правото си на глас, тези хора се отчуждават още повече. И възможността те да упражнят правото си на български граждани да гласуват в национални избори и в референдуми, може да бъде осъществена в момента  единствено и само по електронен път. Затова и подкрепихме това предложение, заяви съпредседателят на политическа партия „Български демократичен център“.

Останалите два въпроса не бяха формулирани правилно, създават манипулативни съждения. Във въпроса за мажоритарното гласуване едни влагат изцяло мажоритарен вот, втори като нас влагат немската избирателна система, в която половината от кандидатиге са избрани мажоритарно, а трети -преференциален избор без праг. Що се касае до задължителното гласуване, ние сме против да се налагат санкции и глоби, затова че хората нямат възможност да отидат да гласуват на местата си по постоянен адрес.Заради неправилно зададените въпроси Народното събрание отхвърли предложенията на президента за мажоритарно и задъжително гласуване.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване