07/28/15 07:50
(http://www.klassa.bg/)

Цецка Цачева: Толерантността и взаимното уважение са ключът за постигане на единството в цяла Европа

Толерантността и взаимното уважение са ключът за постигане на единството в цяла Европа. За България, за Народното събрание външната политика и политиката за сигурност на ЕС трябва да бъдат единни, каза председателят на Народното събрание Цецка Цачева на среща с върховния представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини.

На разговора на 23 юли 2015 г. в Народното събрание присъстваха председателите на парламентарните комисии по външна политика, по отбрана и по европейските въпроси и контрол на европейските фондове, както и председатели на парламентарни групи.

Ценя работата на парламентите не само по въпросите на вътрешната политика, но най-вече в сферата на парламентарната дипломация и външната политика, подчерта на срещата Федерика Могерини. Парламентите могат да допринесат много за европейската външна политика, която трябва да оформим заедно като европейци, добави тя. Само заедно можем да се справим с предизвикателствата, пред които сме изправени, посочи Федерика Могерини.

Федерика Могерини прояви интерес за парламентарния дебат и приоритети във връзка с външната политика на ЕС. Тя поиска да научи каква трябва да бъде европейската външна политика, за да отговори на очакванията на българските граждани.

Проблемите, които се дискутират в ЕС, са и проблеми от дневния ред на парламента, отбеляза председателят на Народното събрание. И като пример за това Цецка Цачева посочи сигурността на ЕС като цяло, както и тази на неговите граждани, миграционната вълна, близостта в географски план с кризата между Украйна и Русия. Народните представители в 43-ото Народно събрание осъзнаваме отговорността, която носим за сигурността на всички граждани на ЕС, подчерта председателят на парламента. България има поведение на Шенгенска държава, изпълнили сме критериите и техническите условия за присъединяване към това пространство, добави тя. Убедени сме, че скорошното присъединяване на България и Румъния към Шенген ще доведе до по-голяма сигурност на целия ЕС, заяви Цецка Цачева.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване