08/20/15 15:35
(http://www.dnevnik.bg/)

Фалшиви касови бележки издавали румънските власти на преминаващи Дунав мост


Бивш директор на румънската национална компания "Пътища и магистрали" алармира за схема за отклоняване на средства от таксите за преминаване по мостове в страната. Ливиу Костаке заяви, цитиран от БТА, че голяма част от парите, които шофьорите плащат за преминаване по мостовете в страната, влизат в джобовете на длъжностни лица.

Според бившия директор на водачи, преминаващи например на моста над Дунав при Гюргево, са издавани фалшиви касови бележки.

Схемата била разкрита след сравняване между записите от охранителните камери, където могат да бъдат видени номерата на превозните средства, и регистрациите в системата на "Пътища и магистрали", където плащания за автомобили с тези номера не са регистрирани.

Националната компания "Пътища и магистрали" е получила миналата година близо 57 млн. леи (25 млн. лева) от такси за преминаване на моста над Дунав при Гюргево. Според изпратени сигнали за извършени нарушения служители са прибирали по над 20 000 леи (над 8 хил. лева) на месец, издавайки фалшиви касови бележки. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване