08/30/15 09:41
(http://pik.bg)

2 часа преди обявения срок за стачка шефът на обувната фабрика в Дупница изтегли пари от личната си сметка и преведе заплати на работниците

2 часа преди обявения срок за стачка шефът на обувната фабрика в Дупница изтегли пари от личната си сметка и преведе заплати на работниците

Два часа преди обявения срок за ефективна стачка работниците от „А.М. Шуус” - Дупница си получиха заплатите. Собственикът на фабриката, италианецът Джовани Габриеле, изтеглил от личната си банкова сметка парите. Вчера около 12,00 ч. 405 работници в обувната фабрика са получили заплатите по банковите си сметки. Това предаде struma.bg.

От няколко дни има напрежение във фабриката, работниците настояваха да получат остатъка от заплатите на 25 август, но работодателят Джовани Габриеле чрез изпълнителния директор в Дупница Галя Караджова обяви, че заплатите ще се изплатят на 1 септември, което взриви недоволството във фабриката. В сряда предприятието започна работа с 1 ч. закъснение, след като работниците отказаха да влязат в цеховете и обявиха едночасова стачка. Синдикалисти от КТ "Подкрепа" проведоха разговор чрез конферентна връзка с италианеца Джовани Габриеле и му заявиха исканията на работещите в предприятието - да им се изплатят заплатите, да си получат ваучерите за храна, които са по 2 лв. на ден, в противен случай излизат на стачка.

До дни ще бъдат изплатени и ваучерите.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване