08/31/15 14:37
(http://pik.bg)

Крадци и вандали унищожават общинско имущество в Перник

Крадци и вандали унищожават общинско имущество в Перник

Крадци и вандали унищожават общинско имущество в Перник, алармира кметът Иван Иванов.

Чупят се пейки, площадки и всякакви неща, направени с много труд и средства с цел облагородяване на обществените пространства. По думите му през изминалата седмица в продължение на 4 дни е бил изкъртван парапетът пред деловодството на общината, монтиран там като средство за лесно придвижване на инвалиди. "В крайна сметка полицията залови три тринайсетгодишни момичета. В 4 часа сутринта тези деца ходят по улиците и чупят", възмутен е кметът. 

Тази нощ са откраднати програматорите на поливните системи за площада около община Перник, съобщи заместник-кметът Владислав Караилиев. Обектът се изпълнява по проект "Зелена и достъпна градска среда" и частта му около общинската сграда беше въведена наскоро в експлоатация. Сега най-скъпите елементи от поливната система на три от шахтите са откраднати,посочи Караилиев. В момента се уточнява размерът на щетите. Сезирана е и полицията.

Заради кражбата сега не е възможно да се поливат градинките, обясни заместник-кметът, предаде БТА. Караилиев апелира към всички граждани да сигнализират при подобни прояви.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване