08/31/15 07:29
(http://www.klassa.bg/)

Малкият бизнес с директна информация за чуждите пазари

 Малкият и среден бизнес вече започва да получава директна информация по места в страната за чуждите пазари и какво се търси като продукция, стоки, услуги или партньори. Това съобщи  изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) Мариета Захариева. Информацията за чуждите фирми и за нуждите като стоки, продукти, услуги или поддоставчици, които се търсят в България, която подават търговските представители на България към агенцията, вече ще се разпраща на регионалните представители. От своя страна регионалният офис на агенцията ще я изпраща веднага и директно на фирмите, обясни Захариева. Първият регионален офис, който е в  Бургас започна работа в края на миналата седмица. Той ще обслужва местните малки и средни компании в Бургас, които са около 16 000.

 

Държавата ще получава и обратна връзка за нуждите на фирмите и към кои сектори да насочи усилия за подпомагане. Регионалният офис в морския град ще запознава компаниите с възможностите за участие в търговски мисии в чужбина, изложения и панаири.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване