08/31/15 07:41
(http://www.klassa.bg/)

Пускат най-дългия тунел в света

 Строежът на 56-километровия тунел Готхард е завършен, съобщи с гордост швейцарската преса, защото съоръжението е официално най-дългият тунел в света.

 

Преди броени дни швейцарските власти обявиха, че по-голямата част от техническата работа по тунела е завършена. Тестването на съоръжението ще започне от 1 октомври, а първите пътнически и товарни влакове се очаква да тръгнат през юни 2016 г.

 

Новият тунел е финансиран изцяло от Швейцария, като цената му възлиза на около 10,3 млрд. долара. Когато съоръжението отвори за обслужване на пътници, времето за пътуване между Цюрих, Лугано и Милано ще бъде скъсено с един час. Влаковете ще се движат през тунела със скорост от повече от 240 км/ч.

 

Пътуващите със сигурност ще оценят значително по-краткото преминаване на участъка, но ще трябва да се примирят с факта, че със сигурност ще изпуснат някои възхитителни пейзажи на Алпите. Тунелът Готхард ще бъде открит официално с фестивал през юни 2016 г., като само 1000 от 500 000 посетители на събитието ще се сдобият с билети за първото пътуване.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване