08/31/15 18:48
(http://www.klassa.bg/)

Смяна на Изпълнителния съвет на ФНИ

      На 27 август 2015 г. Сметната палата констатира неудовлетворителна работа на Фонд "Научни изследвания" поради честа смяна на ръководния състав.

     На 31 август 2015 г. министър Танев сменя състава на Изпълнителния съвет на Фонд "Научни изследвания" (без видими причини, няколко месеца след като го е назначил). 

Observer обаче, се добра до невидимите причини.

     Секретар на ИС ще бъде Боряна Янкова-Хаджиева - щатен служител на УНИБИТ и кумичка на Христо Петров, бившия управител на ФНИ - подсъдим за финансови престъпления през 2012 г. По една случайност, майката на Боряна, проф. Иванка Янкова е ръководител на големи проекти на УНИБИТ с фонд "Научни изследвания". Несъразмерно големи по пари по отношение на научната им стойност. Както и другите проекти на УНИБИТ, където министър Танев пие сутрешното си кафе.

     Част от доказателствата за нарушенията се намират в архива на уволнения Изпълнителен съвет, който със специално решение е отказал да ги предостави на бившия управител Николай Христов, алкохоликът-убиец, възстановил на работа Христо Петров като юрисконсулт на ФНИ, за да води съдебните дела срещу себе си.

     Първото заседание на новия ИС - за избор на председател ще се проведе в МОН, на 1 септември 2015 г. от 11.30 ч., в залата на 5 ет.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване