09/01/15 21:15
(http://www.klassa.bg/)

Във всяко четвърто такси се пуши

 Качеството на транспортните услуги в София все още изостава и във всяко четвърто такси се пуши. Това е основният извод от проучване на Асоциация „Активни потребители”, което бе огласено вчера. Проучването обхваща петте най-големи таксиметрови компании в София и платформата за споделено пътуване, като ги сравнява по показатели като цена и качество. Вторият показател, който е разочаровал проверяващите, е чистотата в автомобилите. Много от такситата не са добре поддържани или са твърде износени, за да поддържат адекватна чистота, смятат от асоциацията. Третият важен извод от проучването показва, че все още издаването на документ за пътуването не се е превърнало в устойчива практика. Само в два случая тайните клиенти не са получиха никакъв документ, но при половината от случаите такъв се предоставя само при поискване.
Платформата за споделено пътуване постига най-високи резултати по всички изследвани показатели, като получава максимална оценка за платежни документи, чистота и идентификация на водача, става ясно от анализа. Тъй като плащането е по банков път - чрез кредитна карта, няма случаи на неиздаден документ за превоза.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване