09/01/15 16:09
(http://pik.bg)

Над 130 килограма храни, транспортирани при лоши хигиенни условия, са иззети край Гюешево

Над 130 килограма храни, транспортирани при лоши хигиенни условия, са иззети край Гюешево

Над 130 килограма храни от животински и неживотински произход са иззети, след проверка край село Гюешево, каза д-р Велка Войнова, началник на отдел „Контрол на храните” към Областна дирекция по безопасност на храните, предаде "Фокус". Констатирано е транспортирането на храни от животински и неживотински произход, като превозното средство е в изключително лоши хигиенни условия. За случая е уведомена областната дирекция, на място са изпратени инспектори от отдела, като след това превозното средство е ескортирано до сградата на дирекцията в Кюстендил. На място е извършен оглед и опис на храните. „Касае се за едно транспортно средство в изключително лошо хигиенно състояние. На пода има остатъци, нечистотии, остра миризма, огромно количество мухи в самото транспортно средство. Опаковките на храните са замърсени, храните са поели острата миризма”, обясни д-р Войнова.

В микробуса са открити три пластмасови бидона, всеки със обем около 200 литра, пластмасова кофа и мерителен съд за мляко с девет литра мляко. Описаните храни са в количество над 130 килограма. Сред хранителните стоки има хляб, сухи пасти, кафе и чай, бисквити, захарни изделия, оцет, зеленчуци, кисело мляко, сирене, салам, масло, консерви, лютеница, точени кори и баница, ориз, фасул. Храната в момента се описва, ще се изземе, след което тя ще бъде предадена за унищожаване в екарисаж. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване