09/01/15 19:30
(http://pik.bg)

Общината подведе столичани за откриването на новия булевард зад „Токуда"

Общината подведе столичани за откриването на новия булевард зад „Токуда"

Новият булевард в София, който ще свързва частната болница „Токуда“ с бул. „Черни връх“ и ще е пробивът между кръстовището на Семинарията и Южната дъга на околовръстното, не беше открит днес. На 19 август при проверка на строителните дейности по изграждането на булеварда зам.-кметът по транспорта Любомир Христов обеща на 1 септември той да е готов.

Проверка установи, че крайният срок за завършване на обекта е в края на годината. На задължителната информационна табела на строителния обект пише, че изграждането му е започнало на 27 февруари тази година, а срокът за завършване е 300 дни.

Работници на обекта обясниха пред София Topnovini.bg, че не знаят дали ще успеят да завършат строежа и до края на годината. Въпреки това, от общината не се замислиха като дадоха заявка, че булевардът ще е готов през септември.

На мястото все още се полага асфалтова настилка, продължава изграждането на инженерна инфраструктура и пътната част в участъка на автобусното обръщало и по ул. "Сребърна".

Булевардът ще е с две пътни платна с по две ленти. Велоалеята ще прави връзка със съществуващата в Борисовата градина.

Проектът ще осигури по-бърза транспортна връзка от кръстовището на бул."Пейо Яворов" и ул."Стоян Михайловски" до бул."Черни връх". Освен това ще облекчи натоварването на кръстовището на бул. "Н.Й.Вапцаров" и бул. "Черни връх".

Идеята за новия булевард е на повече от три години. Целта е той да направи връзка от бул. „Пейо Яворов“ до бул. „България“./topnovini.bg

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване