09/01/15 21:07
(http://pik.bg)

Процесор на Qualcomm ще открива зловреден софтуер в телефона ни

Процесор на Qualcomm ще открива зловреден софтуер в телефона ни

Qualcomm ще вградят нова технология в процесора Snapdragon 820, която ще намали риска от заразяване на мобилните устройства със зловреден софтуер. Според TheVerge, технологията се нарича Smart Protect и представлява хардуерно антивирусно решение, което наблюдава поведението на инсталираните в телефона или таблета приложения и определя дали се държат подозрително или анормално.

 

За разлика от повечето антивирусни приложения, които боравят със списък от познати видове малуер, Smart Protect няма да използва подобна предварително генерирана информация. Вместо това технологията просто ще следи поведението на приложенията инсталирани в мобилното устройство и ще уведомява собственика му в случай, че се натъкне на неочаквана или подозрителна дейност.

 

Потребителите на бъдещите телефони и таблети използващи Snapdragon 820 ще получават известия за странно държащи се приложения почти мигновено, обещават от Qualcomm. Заради това, че технологията е вградена в хардуера, също така, въпросните известия ще могат да се изпращат и получават и офлайн и няма да оказват голямо влияние върху живота на батерията. Серията Qualcomm Snapdragon 820 трябва да излезе на пазара следващата година.

Източник: digital.bg

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване