09/01/15 21:16
(http://www.klassa.bg/)

Стокообменът ни с Русия надолу с 40%

 Санкциите срещу Русия намалиха с 40 на сто стокообмена ни на годишна база за първите 6 месеца на 2015 г., съобщи в „Албена” председателят на Българо-руската търговско-промишлена палата (БРТПП) Желю Добрев. Организацията е домакин на форум, в който участват и представители на бизнеса от пет руски области - Калининградска, Тюмен, Урал, Курск и Ростов на Дон. От българска страна на него се представят фирми от леката промишленост, машиностроенето, хранително-вкусовата промишленост и туризма.

 

„Спадът на износ на български лекарства за Русия за периода е 49.5 на сто. По-малко е и износът ни на мебели, вино, трикотажни изделия, фризери, хладилници - стоки, които традиционно присъстват на руския пазар. България отчита единствено ръст в износа през тази година за Русия на цимент и торове”, поясни Добрев.

 

Според генералния консул на РФ във Варна Сергей Лукянчук, който бе специален гост на форума, от началото на годината се отчита спад в търсенето на имоти у нас от руски граждани, като най-сериозен фактор за това е сериозната девалвация на рублата. Голяма част от собствениците на имоти в България са пенсионери, като през пролетта и началото на лятото е имало бум на продажба на български имоти от самите руски граждани.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване