09/01/15 12:15
(http://pik.bg)

Фандъкова: Утре се пуска движението на автомобили и трамваи в участъка от НДК до бул. "България"

Фандъкова: Утре се пуска движението на автомобили и трамваи в участъка от НДК до бул. "България"

От утре сутрин се пуска движението на автомобили и трамваи в участъка от НДК до бул. „България“ . Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, по време на инспекция на строителните работи на бул. „Витоша“, предаде "Фокус". Тя уточни, че само за 2 дни от 12 септември движението ще бъде спряно в участъка от НДК до бул. „Скобелев“ за полагане на износващия слой асфалт, защото в улиците около НДК текат цялостни ремонти.

„До 15 септември трябва да приключат ремонтите и на тротоарите, подлезът, които се ремонтира отново, той се ремонтира няколко пъти заради вандалски прояви и за това поставяме и монтираме и видео наблюдение“, уточни тя. „Това е първият етап от цялостната реконструкция на бул. „Витоша“ в участъка от НДК до Южния парк. Този първи етап включва и подмяната на трамвайните релси и демонтажът им в участъка, където не се движи трамвай, както и подмяна от бул. „Скобелев“ до бул. „България“. Това вече е направено, така че утре сутринта се пуска трамвайното движение в този участък. Пуска се и автомобилното движение частично“, коментира кметът на СО. Фандъкова посочи, че ще остане затруднено автомобилното движение само в едната лента.

„Движението ще е пуснато“, заяви тя. Кметът на СО посочи, че ще продължи работата по тротоарите и подлеза, както и довършителни дейности в този участък. „В същото време в улиците около НДК се прави цялостен ремонт на тротоарите по проекта за ремонт на НДК и този проект ще се съобрази с приключването на тротоарите на 12 септември“, посочи тя. По думите й, в един участък от НДК до бул. „Скобелев“ няма да бъда поставен износващият слой асфалт, за да може да се изчака приключването на тротоарите и в рамките на 2 дни да може да се асфалтира. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване