09/02/15 05:49
(http://www.klassa.bg/)

8000 евро за място в купето на „Ориент експрес”

 Около 8000 евро средно струва тази година едноседмичното пътуване от Париж до Истанбул с „Ориент експрес”. В зависимост от предлаганите екстри цената може да е и по-висока. Общо 95 са пасажерите във влака, като най-много са американците. Има също белгийци, французи, канадци, австралийци, южноафриканци , аржентинец и китаец. Най-възрастният е 86-годишен американец. Персоналът е от 45 души, които са обучени да се държат с пътниците като с кралски величия. Както всяка година, главният готвач Кристиян Бодигел излезе да поговори с посрещачите и да задоволи любопитството им за сервираните ястия. За да е по-пълна информацията, Бодигел раздаде менюта. Посрещачите пък си направиха снимки с любезния готвач.

 

В Русе влакът пристигна с 4 минути закъснение и спря в 13,09 часа. По време на 45-минутния престой бе заредена вода и оставени отпадъците, грижливо завързани в черни чували.

 

Само веднъж в годината „Ориент Експрес” се движи по маршрута Париж – Истанбул, като в България спира на две места – в Русе и във Варна. Във Варна престоят е по-дълъг и пътниците имат възможност да се разходят из града, след което се отправят за Истанбул.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване