09/02/15 22:02
(http://www.klassa.bg/)

Бербатов взема 2 млн. евро за една година в ПАОК

 Димитър Бербатов ще получи 2 млн. евро за едногодишния си престой в ПАОК, съобщиха източници от клуба, цитирани от Sportline. В последните часове на трансферния пазар той подписа договор с гръцкия тим до лятото на следващата година. На официалния си сайт и във всички социални мрежи, солунският клуб се похвали със скъпата си придобивка. Там е публикувана и солидната визитка на Бербатов, и завършва с пожелание за “Добре дошъл”! “Успех, Димитър!”.

 

По-рано се очакваше

 

Бербатов да подпише договор с английския „Астън Вила”

 

 Той дори пристигна в базата на тима в Бирмингам, но си тръгна без договор. Според очевидци, той си е тръгнал бесен и светкавично е поел към Солун, за да подпише с ПАОК.

 

Договорът му с „Астън Вила” е бил уточнен на 100 процента в предварителните разговори, които нападателят и личният му агент Емил Данчев са провели с ръководството на „виланите”. Двамата тръгнали за Англия с нагласата, че всичко е готово и трябва само Бербо да премине през задължителните медицински прегледи. Когато обаче пристигнали на място, босовете на „Вила” започнали да увъртат. Те обявили, че променят финансовите условия на българина - намаляват заплатата му, която предварително са му предложили. Според различни източници Бербатов е поискал най-напред 80 000 паунда седмично, въпреки че по принцип държал на минимум 90 000. Само половин час преди той да отиде в медицинския център за изследвания, от „Вила” го сюрпризирали с новината, че могат да му дават седмично не повече от 60 000 паунда. Бербатов категорично не се съгласил и уж сигурната на 100% сделка пропаднала. „Митко много се ядоса. Играеше му се в Англия, но всичко в крайна сметка пропадна. Разлика от

 

20 хиляди паунда седмично

 

не са малко пари

 

Като ги умножите по четири, това прави 80 000 паунда месечно”, коментират близки до 34-годишният нападател.

 

Бербатов не само подписа договор с ПАОК, но и бе картотекиран за мачовете в Лига Европа. Първоначалните информации бяха, че гърците не са успяли да го впишат в състава за евротурнирите, тъй като са изпуснали срока. Все пак в последния момент шефовете на ПАОК са успели да уредят проблема и така Бербатов ще помогне на тима в Лига Европа.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване