09/02/15 08:05
(http://www.dnevnik.bg/)

Влаковете под Ламанша спряха заради притока на бежанци


Стотици пътници бяха блокирани за няколко часа в пет скоростни влака на "Евростар" по линията през тунела под Ламанша снощи след съобщения, че мигранти са блокирали линията, водеща към тунела, и се опитат да се качат във вагоните, предаде "Ройтерс".

От компанията "Евростар" съобщиха в Туитър късно снощи, че задържат влаковете, "защото се борят с нарушители", а по-късно бе добавено, че нарушителите са били забелязани на релсите на гарата в Кале.

Влаковете бяха спрени, докато нарушителите бъдат отстранени от тунела и от релсите, гласеше съобщението.

На пътниците на един от пътуващите за Лондон влакове, спрян на около 1.5 км от входа на тунела, в един момент дори било казано да пазят тишина и да се ослушват за хора, опитващи се да се качат на покрива на влака. Над композицията се появил хеликоптер, докато служители по сигурността обхождали релсовия път, търсейки мигранти, но изглежда не открили никого.

Електричеството било изключено и пътниците останали на тъмно почти четири часа. Във вагоните станало горещо и задушно, докато кондуктори обхождали коридорите и купетата на влака. На много хора им прилошало.

Три от влаковете са продължили към Лондон, а други два се върнали съответно в Лондон и в Париж.

По-рано този месец Великобритания и Франция подписаха споразумение за справяне с бежанския наплив край Кале и опитите на имигрантите да достигнат Великобритания през тунела.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване