09/02/15 06:11
(http://www.klassa.bg/)

Край на тапите - пускат „Цариградско” предсрочно

 Движението по основните платна на бул. “Цариградско шосе” в София ще бъде пуснато днес – две седмици предсрочно. Добрата новина за столичани съобщи вчера кметът на града Йорданка Фандъкова при инспекция на строителните работи на бул. “Витоша”.

 

“Така столичани ще могат да се движат свободно”, подчерта  градоначалникът края на тапите по едно от основните пътни трасета в София. Фан­дъкова уточни, че е започнала работа по локалните платна на “Цариградско шосе”, като дейностите ще продължат в следващите 2 месеца, но движението ще бъде изцяло възстановено. Дължината на ремонтирания участък е 5,8 км - от Околовръстното шосе до надлеза над бул. “Ал. Ма­­­линов” и от Четвърти километър до “Алея Яво­ров”. Цялата работа по преасфалтирането е

 

глътнала малко под 20 млн. лева

 

включително и мостовите съоръжения.

 

От днес се пуска и движението на автомобили и трамваи в участъка от НДК до бул. “България”, съобщи още Фандъкова. Тя уточни, че само за 2 дни - от 12 септември, движението ще бъде спряно в участъка от НДК до бул. “Скобелев” за полагане на износващия слой асфалт, защото в улиците около НДК текат цялостни ремонти. “До 15 септември трябва да приключат ремонтите и на тротоарите, както и на подлеза, който се ремонтира отново заради вандалски прояви, поради което монтираме и видео наблюдение”, посочи още градоначалникът. Това е първият етап от цялостната реконструкция на бул. “Витоша” в участъка от НДК до Южния парк. “Той включва и подмяната на трамвайните релси от бул. “Скобелев” до бул. “България”. Това вече е направено”, обясни още Фандъкова, което означава, че от днес сутринта се пуска и трамвайното движение в този участък.

 

Във връзка с ремонта на бул. “Витоша” в частта до Южния парк, тя коментира, че предстои да се реши дали ремонтните дейности да продължат или да спрат и да останат за другата пролет. “Искам да видя сроковете, разчетите, организацията на движението, защото всички си даваме сметка, че от следващия понеделник

 

движението в София става есенно

 

а от 15 септември става много интензивно”, обясни кметицата и посочи, че затова трябва да се прецени до каква степен районът от бул. “Витоша” до Южния парк ще може да понесе продължаващ ремонт.

 

Фан­­­­дъкова подчерта, че до първия учебен ден ще приключи и ремонтът на бул. “Сливница” и на моста на “Захарна фабрика”. “Така че, всички големи обекти, както бяхме поели ангажимент да са приключили до 15 септември и движението да бъде възстановено, ще са изпълнени”, зарече се Фандъкова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване