09/02/15 06:07
(http://www.klassa.bg/)

Кучка се цели в креслото на Обама

 Кметицата на американското градче Рабит Хаш, Кентъки – кучето Луси Лу, ще се кандидатира за президент на САЩ. Това съобщи собственикът й Боби Кейс.

 

Четириногата красавица стана градоначалник на Рабит Хаш през 2008 година. Тогава тя успешно пребори конкуренцията в лицето на девет кучета, котка, опосум, магаре и един човек. Девизът на предизборната й кампания беше „Кучката, на която можете да разчитате”, съобщава Cincinnati.com. По време на мандата си, който изтича на 5 септември, тя гордо вървеше начело на градските паради, появяваше се по телевизията и радиата, дори успя да се снима в няколко документални филма. За всички, които са се притесни за бъдещето на Америка, изданието отбелязва, че кметът на Рабит Хаш няма никаква реална власт и по никакъв начин не може да повлияе на обществения живот.

 

Междувременно стана известно, че Барак Обама ще тества уменията си по оцеляване сред природата в телевизионното шоу на известния британски водещ Беър Грилс Running Wild. Обама е първият държавен глава в шоуто на Грилс, което води знаменитости през трудни маршрути сред дивата природа. Двамата ще се разходят в Аляска, където президентът е на тридневно посещение, посветено на ефектите от климатичните промени.

 

 В момента администрацията му се опитва да събере подкрепа за законодателни мерки, ограничаващи значително емисиите на въглероден диоксид от електроцентралите в САЩ. Епизодът ще бъде заснет тази седмица, но излъчен по-късно през годината.

 

В предаването на Беър Грилс са се появявали личности като Бен Стилър, Кейт Уинслет и британският принц Хари.

 

На фона на тези елементи от политическото шоу в САЩ Белият дом обмисля “широк кръг” от опции за затваряне на военния затвор в Гуантанамо на остров Куба. Това съобщи говорителят на Обама - Джош Ърнест. Той говори на борда на президентския самолет “Еър форс уан”, с който президентът Барак Обама тръгна на път за Аляска.

 

Ърнест не изключи и лично решение на президента по въпроса. Той обаче добави, че все пак най-добрата опция за затварянето на затвора, което президентът Обама е обявил за един от своите приоритети, е одобрен от Конгреса план за преместване на затворниците. В Гуантанамо се държат заподозрени за тероризъм от няколко страни.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване