09/02/15 22:38
(http://pik.bg)

Никола Николов: Безпочвеността на твърденията за коалиция между ГЕРБ и ДПС ще проличи ясно на местните избори

Никола Николов: Безпочвеността на твърденията за коалиция между ГЕРБ и ДПС ще проличи ясно на местните избори

Никола Николов, директор на пресцентъра на ГЕРБ, в разговор с Клара Маринова в ефира на „Радио К2”, заяви позиции по следните теми:

Развитието на най-важните реформи.

   Никола Николов беше категоричен, че всички реформи са важни и затова не могат да бъдат степенувани. По тази причина народните представители в отделните парламентарни комисии разглеждат едновременно всичко. Още днес е започнало разглеждането на Закона за училищното образование, вчера е имало извънредно заседание на Здравната комисия във връзка с Закона за лечебните заведения. В края на миналата парламентарна сесия с промените, засягащи трудовото законодателство на практика е била пусната в ход и пенсионната реформа.

Предстоящите местни избори и тяхното отражение върху изявите на политиците.

    Никола Николов обясни, че председателят на ПГ на ГЕРБ е призовал днес от парламентарната трибуна местните избори да не се използват за политическа пропаганда и политически злоупотреби. Той продължи, че ГЕРБ винаги е следвал този принцип и по време на предстоящата кампания народните представители от партията няма да си позволят да използват парламентарната трибуна за предизборни цели. „ГЕРБ е готова на 99,9% по отношение на подготовката си за местните избори, имаме утвърдени кандидат-кметове във всички общини, както и кметове на кметства. 70% от листите за общински съветници също са утвърдени и до края на тази или през следващата седмица всички общински листи ще бъдат готови.”, категоричен беше директорът на пресцентъра на ГЕРБ. „Има ли някакъв проблем, който може да попречи на ГЕРБ да бъде първа политическа сила?”, попита водещата Клара Маринова, събеседникът й отговори, че в предизборния щаб на ГЕРБ всички са уверени и няма причина, която да ги кара да мислят друго. Той изрази увереност, че ГЕРБ ще спечели местните избори, защото ще има най-голям брой кметове на областни градове, най-голям брой кметове на общини, кметове на кметства и общински съветници.

Ще има ли промени в правителството след местните избори?

     Никола Николов беше категоричен, че правенето на промени в кабинета е право само и единствено на министър-председателя. Той продължи, че не е политик и не може да прави подобни прогнози, но припомни изказването на премиера след срещата му с Реформаторския блок, че е добре за стабилността на страната ГЕРБ и Реформаторите да разглеждат своите изборни резултати като обща съвкупност. Ако двете партии се представят много добре, това ще е добре за всички, защото ще гарантира стабилността на коалицията, на правителството и на държавата. В същото време обаче Бойко Борисов е подчертал, че ако някой от коалицията не се представи добре, ще започнат да се появяват опасения за нейната стабилност и това няма да е добре както в национален, така и в международен план. На въпроса има ли опасност БСП да стане трета политическа сила, след ДПС, Никола Николов отговори, че от ГЕРБ не биха си позволили да коментират вътрешнопартийни въпроси и затова само може да пожелае успех на всички участници на изборите. „Как ще коментирате твърденията, че започва да се оформя коалиция между ГЕРБ и ДПС, все по-често ДПС подкрепят предложения на ГЕРБ?”, попита водещата Клара Маринова, директорът на пресцентъра на ГЕРБ отговори, че подобни твърдения са безпочвени и продължи, че ДПС подкрепя понякога предложения, които идват от страна на цялата управляваща коалиция. „Безпочвеността на твърденията за коалиция между ГЕРБ и ДПС много ясно ще проличи на местните избори!”, завърши Никола Николов разговора си с Клара Маринова в ефира на „Радио К2”.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване