09/02/15 12:21
(http://pik.bg)

Спипаха нашенец в Солун за трафик на мигранти

Спипаха нашенец в Солун за трафик на мигранти

Днес полицията в Солун задържа българин за нелегалeн трафик на имигранти с камион, в който бяха намерени 103 души, от които 19 са деца. Билетът на всеки бежанец е бил по 2 хиляди евро. По случая са задържани още 5 трафиканти. Обвинени са в нелегален трансфер на хора и са предадени на прокуратурата.

Нелегални имигранти затвориха достъпа до главното пристанище на остров Лесбос в знак на протест срещу условията на живот. Атина иска помощ от еврокомисаря по миграцията Димитрис Аврамопулос, който днес пристига в гръцката столица. Полицията в Солун арестува българин за трансфер на нелегални имигранти.

На остров Лесбос ситуацията с имигрантите и бежанците е извън контрол, съобщи БНР. Тази сутрин хиляди затвориха достъпа към централното пристанище Митилини в знак на протест срещу условията на живот.На пристанището спят над 6 хиляди души,а общо на острова са над 13 хиляди, съобщават властите. Всеки ден специален кораб прехвърля от Лесбос за Атина 2500 бежанци,но още толкова пристигат ежедневно.

Официална информация на европейските сили по охрана на границите Фронтекс съобщана за 23 хиляди имигранти пристигнали на гръцките острови за седмица.

Нови полицейски части днес пристигнаха от Атина в помощ на морската охрана.

На островите Кос и Лерос има повече имигранти,отколкото могат да приемат властите.

Служебният премиер Василики Тану свика извънредно заседание на министерския съвет по кризата с бежанците.

Днес в Атина пристига еврокомисарят по миграция Димитрис Аврамопулос за среща с гръцкото правителство.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване