09/02/15 07:53
(http://www.dnevnik.bg/)

Унгария ще връща икономическитe имигранти в страната, от която са влезли


Унгария ще регистрира всички идващи в страната мигранти и ще връща икономическите мигранти обратно в страната, от която са влезли в Унгария, заяви външният министър Петер Сиярто, предаде "Ройтерс".

Той добави, че Унгария, която в последните месеци е изправена пред значителен мигрантски поток, не подкрепя квотната система за разпределяне на мигранти. По думите му, такава система само насърчава имигрантите и каналджиите.

"Планираме да регистрираме всички мигранти, въпреки че не сме първата страна членка на ЕС, в която те влизат. Ще регистрираме всеки, който подава молба за убежище и ще придвижим процедурата. Ако решението бъде положително, бежанецът може да остане. Ако обаче то не е положително, не можем да дадем убежище на икономическите мигранти, не можем да поемем този товар, така че те ще бъдат върнати откъдето са дошли", заяви унгарският външен министър в словенския град Блед, където участва в бизнес конференция.

По-рано във вторник Унгария попречи на мигранти да влязат в главната железопътна гара в Будапеща, откъдето искаха да отидат в Австрия и Германия.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване