09/02/15 16:54
(http://pik.bg)

ЧЕЗ инвестира 2,5 млн. лв. в подмяна на трансформатори при подготовката за зимния сезон

ЧЕЗ инвестира 2,5 млн. лв. в подмяна на трансформатори при подготовката за зимния сезон

От "ЧЕЗ Разпределение България" АД са запознали министъра на енергетиката Теменужка Петкова с извършената профилактика на съоръженията от електроразпределителната мрежа в област Кюстендил, съобщиха от пресцентъра на компанията, цитирани от БТА.

ЧЕЗ е инвестирала 348 000 лева в областта през първите седем месеца от годината. Ремонтирани са два въздушни електропровода 20 кV, монтирани са шест сигнализатори за земни и къси съединения, осъществена е планова профилактика на 304 трафопоста и др.

"Създали сме необходимата организация за посрещане на зимата и сме направили всичко възможно с ресурса, с който разполагаме", е казал днес Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България. Всяка година ЧЕЗ извършва задължителна профилактика на електрическата мрежа, за да осигури нормалната работа на съоръженията и да намали до минимум авариите през зимния сезон, когато консумацията на електроенергия нараства.

До момента "ЧЕЗ Разпределение" е ремонтирало 60 въздушни електропровода на територията на Западна България, подменило е 25 кабела - средно напрежение, и 80 разпределителни касетки, монтирани са 231 нови комутационни апарати. Инсталирани са 36 сигнализатора за земни и къси съединения с дистанционно предаване на данните. Направена е хидроизолация на 80 трафопоста. Подменени са силови трансформатори на обща стойност 2,5 млн. лв.

Извършва се планова профилактика на 5234 трафопоста, посочват от ЧЕЗ. За посрещане на зимния сезон ЧЕЗ разполага с 400 професионално обучени аварийни екипа, които са в постоянна готовност за реакция. В случай на извънредни обстоятелства и природни бедствия компанията може да мобилизира общо 1100 човека. Аварийните екипи са оборудвани са със специална техника и превозни средства за работа при тежки условия - 11 АТВ с допълнителни вериги за сняг, 12 моторни шейни, над 150 автовишки, товарни коли, автокранове, багери и уникална високопроходима верижна машина за всякакви терени и сезони, добавят от ЧЕЗ.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване