09/02/15 12:36
(http://pik.bg)

Четири екипа започват масова акция по пръскане срещу кърлежи в Пловдив

Четири екипа започват масова акция по пръскане срещу кърлежи в Пловдив

Четири екипа започват масова акция по пръскане срещу кърлежи в Пловдив. Това съобщи за „Фокус” Деспина Гърова, директор на ОП „Дезинфекционна станция” в града.

По думите й пръскането ще продължи до 15 септември, като ще се извършват дневни и нощни обработки на тревните площи. При благоприятни метеорологични условия, през първите два дни ще се обработят дворовете на училищата в шестте района. „Работят четири екипа с по трима служители”, каза още Гърова. На 4 септември ще се обработват тревните площи на детските градини и ясли в районите „Северен”, „Централен”, „Западен” и „Южен” в Пловдив, а на 7 септември – в районите „Тракия” и „Източен”.

В останалите дни ще се третират паркове, градини, площадките за разхождане на домашни кучета и междублоковите пространства. „На 7 септември започват нощните обработки на район „Централен” с голямата машина - от 22:00 до 4:30 часа. Нощните пръскания са с ден по-напред от дневните”, обясни Гърова. На 8 септември ще се обработят тревните площи в район „Северен“ и район „Централен”, ден по-късно в район „Южен” и „Северен”. На 10 септември ще се пръска срещу кърлежи в район „Южен”, на 14-ти в район „Тракия”, а на 15 ще се обработват тревните площи в районите „Източен” и „Западен”. Дневното пръскане се извършва за времето от 7:00 до 14:30 часа. Екипите на ОП „Дезинфекционна станция”, ще работят с препарата „Айкън 10 СК” в разрешената за употреба концентрация. „Винаги гледаме до 15 септември да приключим най-вече с училищата. Всички ясли, училища и детски градини са уведомени. Гражданите също”, каза още Гърова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване