09/04/15 22:37
(http://pik.bg)

11 града излизат на национално шествие „Аз съм бъдещето! Не ме убивай!”

11 града излизат на национално шествие „Аз съм бъдещето! Не ме убивай!”

Национално шествие под мотото: „Аз съм бъдещето! Не ме убивай!” ще покаже, че гражданското общество не е безразлично към “убийците” на пътя, които отнемат своите и чужди животи, почернят и съсипват цели родове, осакатяват хора, които са създадени, за да живеят.
„Това не е шествие на близките на загиналите, както много от вас си мислят. Това е шествие на всички здраво мислещи хора, които искат да останат живи и да отгледат децата си без страх”, заявяват организаторите на шествието, което ще се проведе на 5 септември от 18.00 часа в 11 града на страната.
Наближава новата учебна година, а вече дори тротоарите, пешеходните пътеки и пешеходните зони не са безопасни, казват организаторите на шествието „Аз съм бъдещето! Не ме убивай!” и призовават: „Да почетем паметта на всички загинали по пътищата на България и да покажем, че ни е грижа за бъдещето на нашите приятели, роднини, деца… за нас!”.
В България има средно три пъти повече загинали от повечето държави в Западна Европа. През последните 10 години у нас при пътнотранспортни произшествия са загинали около 9000 души, или образно казано, от територията на страната е заличен един град с приблизителните размери на Банско, Трявна или Сопот.
Ужасяващата черна статистика сочи, че три деца стават жертви на катастрофи всеки ден. Те или издъхват, или остават с трайни увреждания за цял живот. Статистиката за загиналите хора е повече от стряскаща. Това е равносилно на война!
„Нека не бъдем безразлични към тези, които превишават скоростта на пътя, не спазват правилата на движение, шофират в нетрезво състояние, качват се в автомобилите и моторите си под въздействието на психотропни, наркотични вещества или техните прекурсори, правят нерегламентирани гонки. Арогантността на пътя се оказа основният фактор за тежките катастрофи”, се казва още в призива за националното шествие, което ще се проведе в София, Стара Загора, Бургас, Пловдив, Костенец, Панагюрище, Симеоновград, Плевен, Русе, Варна и Пазарджик.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване