09/04/15 19:31
(http://pik.bg)

Борисов: България реагира и се справя адекватно на ситуацията с бежанците (обновена)

Борисов: България реагира и се справя адекватно на ситуацията с бежанците (обновена)

От ГЕРБ считат, че нещата могат да се направят по по-добър начин за болниците в малките населени места. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на откриване на нови пречиствателни станции за води в град Габрово.

„Две от нещата, които министър Петър Москов предлага не се приемат, всичко друго, което предлага, се приема.

Вчера казах на г-жа Меглена Кунева, днес на Петър Москов, че когато вършим нещата заедно, те се случват”, заяви премиерът. Той обясни, че е убеден, че министърът на здравеопазването е прав за двете неща, които не се приемат, и ще вложи усилията си, за да успее да убеди колегите си, че е прав.

„Действително има някои неща, в които ние сбъркахме и това създаде напрежение, не искам това да се повтори. Аз съм му дал дума на него, че това, което предлага ще се приеме, дори колегите да считат, че е грешка”, допълни министър-председателят. Във връзка с местната власт премиерът каза, че за него е успех, когато види прекрасните пътища и градини в Габрово.

„При предишното ми посещение в Габрово имаше едно кръстовище, което беше страшно грозно, а сега като минеш, виждаш добре изградено кръгово движение. Всичко е направено много добре. Пред очите ми се променя не само този град, навсякъде, където отида има нещо ново това ми е приятно, това искам да виждам, за мен това е успех”, обясни Борисов.

Според него, ако си добър кмет, няма значение от коя партия си. „По-рано дадох пример със Враца, че много от нещата, които са започнати там, не са приключили. Винаги, когато има някого в принос, аз го съобщавам”, посочи той и изтъкна, че предишното правителство е направило всичко, за да спъва работата на кмета на Габрово, докато на кмета на Враца, който е от БСП, предишният Министерски съвет е помагал. „Само, че не ги натискам, не ги тормозя, давам им пари, за да могат да оправят някоя и друга бакия”, добави Бойко Борисов. 

Според мен България реагира и се справя напълно адекватно на ситуацията с бежанците. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на откриване на нови пречиствателни станции за води в град Габрово, във връзка с искането на БСП премиерът да поеме координацията по въпросите с бежанците и свикване на КСНС.

„Понеже се чудят кого да ударят и към кого да се насочат, за да ги забележат трябва да кажат нещо срещу ГЕРБ”, посочи Борисов във връзка с искането на БСП. „Може би трябва да направя предложение да махнем министрите, да махнем „Граничната полиция” и аз да отида на границата с една пушка и да ги пазя. Виждате, че това е проблем в цяла Европа все едно да говорим за наводнения или земетресения”, коментира Борисов.

„Ние полагаме огромни усилия, но живеем във време, в което не е имало такова преселение от векове. Това вие всички сте го видели и го виждате. Те са опозиция идват избори и този месец нещата ще са малко по-различно”, поясни той. В отговор на въпрос дали трябва да бъде въведена финансова децентрализация при местното самоуправление на кметовете той отговаря: „Всичко много го искаме, но при два милиона пенсионери, при толкова много социално слаби и при 700-800 хиляди инвалидни пенсии някои трябва да даде пари.

Предложението не е лошо, но няма как да се случи”, заяви премиерът. Той коментира и инвалидните пенсии и това дали всички са реални като каза, че установяването на това е една от задачите на вицепремиера Ивайло Калфин, финансовият министър Владислав Горанов и здравния министър Петър Москов, като посочи, че те се справят много добре с нея. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване