09/04/15 21:31
(http://www.dnevnik.bg/)

Борисов за бежанците: Все едно да говорим за наводнения или земетресения


"Може би трябва да направя предложение да махнем министрите, да махнем "Граничната полиция" и аз да отида на границата с една пушка и да ги пазя. Виждате, че това е проблем в цяла Европа все едно да говорим за наводнения или земетресения", така премиерът Бойко Борисов коментира в Габрово атаките на БСП срещу правителството по темата с мигрантите

Той уточни, че България реагира и се справя напълно адекватно на ситуацията с бежанците. "Понеже се чудят кого да ударят и към кого да се насочат, за да ги забележат трябва да кажат нещо срещу ГЕРБ", посочи Борисов, цитиран от радио-Фокус Велико Търново. Премиерът допълни, че управляващите полагат огромни усилия, "но живеем във време, в което не е имало такова преселение от векове".

По повод предложенията на министър Петър Москов за здравната реформа Борисов каза, че ГЕРБ считат, че за болниците в малките градове нещата могат да се направят по по-добър начин. "Две от нещата, които министър Петър Москов предлага не се приемат, всичко друго, което предлага, се приема. Вчера казах на г-жа Меглена Кунева, днес на Петър Москов, че когато вършим нещата заедно, те се случват", поясни премиерът.
Премиерът допълни, че що се отнася до неговото мнение, двете отхвърлени искания на Москов са правилни и щял да се постарае да убеди колегите си в това.

"Действително има някои неща, в които ние сбъркахме и това създаде напрежение, не искам това да се повтори. Аз съм му дал дума на него, че това, което предлага ще се приеме, дори колегите да считат, че е грешка", допълни министър-председателят.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване