09/04/15 11:39
(http://pik.bg)

БСП поиска Борисов да поеме координацията по въпросите с бежанците и свикване на КСНС

БСП поиска Борисов да поеме координацията по въпросите с бежанците и свикване на КСНС

В декларация от името на парламентарната група на „БСП лява България”, прочетена от трибуната на Народното събрание от депутата Ангел Найденов, от опозицията поискаха да бъдат изпълнени четири мерки във връзка с проблема с бежанците.

Депутатът Найденов заяви, че българи се оказват замесени в престъпен трафик на хора, като предстои и връщане на бежанци в страната ни. Той посочи, че държавните институции не предлагат нищо като решение.

„Президентът мълчи, ръководството на Народното събрание не реагира на искането на БСП за извънредно заседание през август”, обясни Ангел Найденов и поясни, че вицепремиерът Меглена Кунева е заета с вътрешнокоалиционни въпроси.

Ето защо от БСП са силно обезпокоени, че не се вземат мерки, които да изпреварят събитията и поискаха изпълнението на 4 точки - премиерът лично да приеме координацията по всички въпроси, свързани с бежанците във вътрешно и външнополитически план, правителството да обсъди въпросите по Дъблинското споразумение и квотното разпределяне на бежанците, да се предприемат по-решителни мерки за пресичане на нелегалния трафик, както и президентът да свика КСНС, включително като израз страната ни да излезе с единна национална позиция по проблема.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване